מונחים בפסיכולוגיה: מנגנון ההיחברות צפייה וחיקוי

מונחים בפסיכולוגיה:  מנגנון ההיחברות צפייה וחיקוי

הגדרה: מנגנון ההיחברות צפייה וחיקוי – על פי תאוריית הלמידה של בנדורה, אנו רוכשים בד"כ תבניות התנהגות חדשות  ע"י צפייה במעשיהם של אחרים.  מכיוון שהלמידה נעשית ע"י צפייה במודל חיקוי המבצע פעולה זו או אחרת, קרויה הלמידה הזאת למידה ע"י חיקוי. כדי שתתרחש למידה דרוש מודל חיקוי, אדם אחר המדגים פעולה מסויימת.  תהליך הלמידה ע"י צפייה מתחלק לארבעה תת תהליכים שכולם צריכים להתרחש, כדי שאדם הצופה בפעולה כלשהי יחקה אותה: (1) תהליכי קשב- האדם מקדיש תשומת לב ועוקב בדייקנות אחר התנהגותו של המודל. (2) תהליכי אחסון- האדם מאחסן בזיכרון לזמן ארוך את פרטי התנהגות המודל שבו צפה קודם לכן. (3) תהליכי שחזור מוטורי- ההתנהגות המאוחסנת בזיכרון בצורה סמלית מתורגמת לפעילות ממשית המתרחשת בזמן ובמרחב. (4) תהליכים הנעתיים- אם התנהגות המודל זכתה לחיזוק, הצופה יחקה אותה.

חזרה אל: רשימת מושגים בפסיכולוגיה

הסיכומים עוזרים לכם? אנא שקלו לתת תרומה קטנה בתמורה… אפשר גם לעשות לייק!

16 ציטוטים חזקים על שינוי

מהו שינוי? איך משתנים או איך מתמודדים עם שינוי בלתי נמנע? כמה ציטוטים מעוררי השראה ומחשבה על שינוי

מה ההבדל בין סימפתיה ואמפתיה?

האם זו "אמפתיה" או "סימפתיה" שאתם מביעים? בעוד שרוב האנשים נוטים להחליף ולבלבל במשמעות המילים, ההבדל במנגנון הרגשי שלהן חשוב. אמפתיה, היכולת להרגיש בפועל את

אמנות האהבה של אריך פרום

האם אהבה היא לא רגש אלא בכלל מיומנות שאפשר לרכוש וצריך לתרגל? ספר המופת "אמנות האהבה" של אריך פרום מסביר איך לאהוב אחרים ואת עצמנו.

עוד דברים מעניינים: